Już nie raz widziałem jak ludzie przechowują cebulę czy czosnek w lodówce, gdzie z racji niskich temperatur jest w miare suchy klimat, ale mimo to nie gwarantuje to nam, że nie popsuje się czy to czosnek, czy też cebula.
imitation christian louboutin rosella glittered flats replicalouboutin knockoff christian louboutin red bottom herlsMoim zdaniem dużo skuteczniejszą metodą przechowywania jest wrzucenie czosnku i cebuli do garnka krzemiennego, w której to krzemionce wytwarza się klimat który blokuje wszelkie procesy gnicia i przechowywane tak rzeczy nie psuja się.Tak przechowywane zachowują długo świeżość, nie wysychają i są jędrne.
Próbowałem przetrzymywać czosnek na stole w szklanych miseczkach, ale w nich niestety nie wytwarza się odpowiedni klimat i czosnek potrafi zapleśnieć. Być może jest to kwestia przewiewności - miseczka ma około 5 cm, a garnek kamienny dobre 20cm - być może przy takiej wysokości substancje eteryczne nie wydostają się na zewnątrz i chronią produkty przed psuciem się.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kamionka_(ceramika)