Spis treści |
---|
Oczyszczenie naczyń krwionośnych |
Mieszanka ziołowa z miodem |
Nalewka tybetanska - kuracja czosnkowa |
Wszystkie strony |
Strona 2 z 3
Mieszanka ziołowa z miodem
1 szklanka nasion kopru włoskiego, 2 łyżki stołowe zmielonego korzenia kozłka lekarskiego 2 szklanki miodu. Całą mieszankę wlać do termosu o pojemności 2 litrów i zalać wrzącą wodą do wypełnienia termosu. Odstawić na 24 godziny. Następnie przecedzić, przelać i trzymać w lodówce na najniższej półce. Pić po 1 łyżce stołowej 3 razy dziennie na 30 minut przed posiłkiem, do całkowitego wypicia mieszanki. Kurację przeprowadzać 1 raz w roku.
Komentarze
Ja także znałem ten sposób. Może jest to przepis zmodyfikowany by można było robić kuracje częściej niz raz na 5 lat?? Wydaje mi się że oryginalna jest ze schodzeniem do 1 kropli i "nie częściej niż raz na 5lat". Z tym że w naszych obecnych warunkach może i ta zmodyfikowana jest lepsza (obecnie warunki "Tybetańskie"
po 15 kroplach schodzi się w dół do 1 kropli
W lodówce możemy mieć temperaturę 4 stopni, a jest to temperatura w której woda ma najmniejszy stan skupienia - być może chodzi o niedopuszczenie do tego stanu.
Niektóre związku rozpadają się juz nawet w temperaturze 30 stopni.
Według Henryka Różańskiego:
Alkoholatura “zimna” (Alkoholatura ex herba recente) to etanolowy wyciąg ze świeżych surowców roślinnych otrzymany metodą maceracji. Na 1 część surowca przypada 5 części alkoholu o temp. pokojowej. Maceracja trwa 14 dni.
Zrobilam w lodowce temperature 12 st.C i wstawilam, bo piwnicy nie mam.
To jest doskonala nalewka, moj znajomy stosuje od lat, ma 93 lata, swietne zdrowie, kondycje i potencje, jak szatan :)
Kanał RSS z komentarzami do tego postu.