Gram Zdrowia

Home Diäten Wein WINO Z POMARAŃCZY I BANANÓW

WINO Z POMARAŃCZY I BANANÓW

Drucken
Es gibt keine Übersetzung gerade jetzt, aber wir können dies für Sie tun, wenn Sie möchten - schreiben Sie einfach ein Kommentar. Wir können auch bessere Übersetzung, wenn Google Übersetzer ist nicht genug für Sie.

Wino stołowe, wytrawne, białe.

Receptura: 8 słodkich pomarańczy,1kg bardzo dojrzałych bananów,280g koncentratu białego, winogronowego soku,675g cukru,5g pektynowego enzymu,5g pożywki,5g winogronowej taniny, drożdże winne typu bordo.

Przygotować drożdżowy roztwór. Wycisnąć sok z pomarańczy. Obrać i pokroić na duże kawałki banany, wlać 1 litr wody i gotować na małym ogniu przez 30 minut. Włożyć do wiadra cukier i przecedzić do niego kipiącą ciecz. Dobrze wymieszać do pełnego rozpuszczenia się cukru, dodać pomarańczowy sok i winogronowy koncentrat, odżywkę i taninę i jeszcze raz wszystko dobrze wymieszać. Dodać zimnej, gotowanej wody do 4,5 l, wlać drożdże i wszystko przelać do dużej butli. Butlę zakorkować korkiem z rurką fermentacyjną i nie ruszać aż do zakończenia fermentacji. Jak tylko wino będzie przezroczyste, zdjąć je z nad osadu. Dodać rozgniecioną tabletkę kampdenu. Do butelek wino lejemy za pół roku.

Wyrażenie „banany bardzo dojrzałe” oznacza, że im są one czarniejsze, tym są słodsze.

WINO Z POMARAŃCZY I BANANÓW
 

Menu główne

Moja dieta to:
 


Cytat

Es gibt keine Übersetzung gerade jetzt, aber wir können dies für Sie tun, wenn Sie möchten - schreiben Sie einfach ein Kommentar. Wir können auch bessere Übersetzung, wenn Google Übersetzer ist nicht genug für Sie.

Twoja wątroba potrzebuje aż 60 minut, aby skutecznie rozłożyć jeden kieliszek wina, jeśli jest zdrowa.
Źródło: Wine spectator