Gram Zdrowia

Home Diäten Wein WINO Z GREJPFRUTÓW

WINO Z GREJPFRUTÓW

Drucken
Es gibt keine Übersetzung gerade jetzt, aber wir können dies für Sie tun, wenn Sie möchten - schreiben Sie einfach ein Kommentar. Wir können auch bessere Übersetzung, wenn Google Übersetzer ist nicht genug für Sie.

wino-biale-polwytrawne-stolowe-grejpfrutWino półwytrawne stołowe, białe.

Receptura: Słoik (540g) kawałków grejpfruta w syropie, 0,5 l naturalnego 100% grejpfrutowego soku,900g cukru,5g enzymu pektynowego,5g pożywki,3g winogronowej taniny, drożdże winne dla win typu bordo, wcześniej rozpuszczone w ciepłej wodzie.

Kawałki grejpfruta i syropu wlać do wiadra i rozgnieść. Najlepiej zrobić to ręcznie. Dodać 1,5 l wrzącej wody. Rozpuścić cukier, gotując go w 0,5 l wody i otrzymany syrop wlać do wiadra. Wiadro przykryć, ochłodzić do 21 stopni C, dodać grejpfrutowy sok (uwaga: w żadnym przypadku nie używać grejpfrutowego koncentratu), i wszystkie pozostałe składniki oraz rozpuszczone drożdże. Wszystko dobrze wymieszać i postawić w ciepłym miejscu. Raz na dzień, przez 5 dni zawartość wiadra mieszać. Fermentujące wino zdjąć z nad osadu i wlać do dużej butli. Butlę napełnić do ramiączek zimną, gotowaną wodą i zatkać korkiem z rurką fermentacyjną. Jak tylko na dnie butli  osiądzie osad grubości 5 mm, zdjąć wino z nad osadu i jeżeli trzeba uzupełnić wodą. Kiedy wino się rozjaśni, ponownie je zdjąć z nad osadu i dodać rozgniecioną tabletkę kampdenu. Wino pije się, gdy jest młode.

Wino całkowicie zachowuje smak swoich składników. Ten przyjemny napój w okresie letnim podaje się schłodzony.

To wino można wykorzystać jako surowiec do wyrobu grejpfrutowego szampana.

WINO Z GREJPFRUTÓW
 

Menu główne

Moja dieta to:
 


Cytat

Es gibt keine Übersetzung gerade jetzt, aber wir können dies für Sie tun, wenn Sie möchten - schreiben Sie einfach ein Kommentar. Wir können auch bessere Übersetzung, wenn Google Übersetzer ist nicht genug für Sie.
Każdy człowiek umiera. Ale nie każdy żyje.
Jedynymi ograniczeniami możliwości Twojego jutra są "ale", których używasz dzisiaj."

Les Brown