Gram Zdrowia

Home Diäten Wein MANDARYNKOWA ORANŻADA

MANDARYNKOWA ORANŻADA

Drucken
Es gibt keine Übersetzung gerade jetzt, aber wir können dies für Sie tun, wenn Sie möchten - schreiben Sie einfach ein Kommentar. Wir können auch bessere Übersetzung, wenn Google Übersetzer ist nicht genug für Sie.

Receptura: Słoik (425g) mandarynek w syropie,285 ml koncentratu białego winogronowego soku,675g cukru,5g kwasku cytrynowego,3g taniny,5g pektynowego enzymu,5g pożywki, roztwór winnych drożdży.

Owoce konserwowe razem z syropem wlać do wiadra i rozgnieść owoce. Ugotować cukrowy syrop, gotując cukier w 0,5 l wody. Owoce zalać gorącym syropem i dodać 2,25 l zimnej, gotowanej wody. Po ochłodzeniu dodać pożywkę, kwasek, taninę oraz pektynowy enzym. Wszystko dobrze wymieszać i zostawić na 12 godzin. Jednocześnie drożdże zalać ciepłą wodą i postawić w ciepłym miejscu też na 12 godzin. Wlać drożdże do moszczu i zostawić na dwa dni, co jakiś czas mieszać. Moszcz przecedzić i wlać do butli. Dodać winogronowy koncentrat, dopełnić butlę i zatkać korkiem z rurką fermentacyjną i postawić w ciepłym miejscu, mieszając przez pierwsze kilka dni. Po zakończonej fermentacji postawić butlę w chłodnym miejscu do rozjaśnienia się. Po kilku dniach na dnie butli tworzy się osad. Zdjąć wino z nad osadu, przelać do czystej butli i dodać rozpuszczoną tabletkę kampdenu. Wino przetrzymać i w razie potrzeby zdjąć z nad osadu. Wino nadaje się do spożycia po roku.

Konserwowane kawałki mandarynek idealnie nadają się do tego przepisu.

MANDARYNKOWA ORANŻADA
 

Menu główne

Losowy produkt

5,46 PLN

19,97 PLN

Moja dieta to:
 

Ostatnio na forum

Keine Beiträge vorhanden

Komentarze

Gościmy

Wir haben 2767 Gäste online

Cytat

Es gibt keine Übersetzung gerade jetzt, aber wir können dies für Sie tun, wenn Sie möchten - schreiben Sie einfach ein Kommentar. Wir können auch bessere Übersetzung, wenn Google Übersetzer ist nicht genug für Sie.

Czy wierz że...
Około 5% ludzi ma 13 par żeber zamiast pospolitej liczby 12 par.