Rak, jak pisze prof. Tombak, jest "podziękowaniem" organizmu za odżywianie go sztucznym, nafaszerowanym chemią pokarmem, za picie sztucznie barwionych i słodzonych cukrem lub aspartamem soków i napojów, za umiłowanie do smażonych i gotowanych potraw, za wstręt do surowych warzyw i owoców, za obżeranie się słodyczami czyli ogólnie mówiąc za brak szacunku do własnego organizmu. Rak umiejscawia się w pierwszej kolejności w najbardziej osłabionych organach, dlatego palacz nie koniecznie musi zachorować na raka płuc, a pijący nałogowo alkohol na raka żołądka. Niemały udział w chorobach nowotworowych ma też złe łączenie pokarmów (węglowodanów z białkiem), co jest przyczyną nietrawienia pokarmów, gnicia ich resztek w jelitach i niemożnością wchłaniania przez organizm substancji odżywczych i budulcowych.
MIĘŚNIAK, WŁÓKNIAKOMIĘŚNIAK
Do słoika o objetości 1/2 litra wsypać przegródki orzechów włoskich do 3/4 wysokości słoika i zalać do pełności wódką. Przez 30 dni trzymać w temperaturze pokojowej. Pić po 20 g rano i wieczorem.
Czytaj więcej...